Tort mleczny

4.5 (178 ocen)

Tort mleczny z tartą czekoladą białą i ciemną, z lodówki smaczniejszy niż lody

Składniki:

  • 1)warstwa 1/5 szkl mleka, 7 ,1/2 łyżeczek żelatyny ,szkl.cukru pudru ,6 jajek
    20dkg masła lub margaryny,1 cukier waniliowy,1 czekolada deserowa lub mleczna
    2)warstwa -jak wyżej ,dodać 1,1/2 łyżki kakao i startą białą czekoladę
    3 galaretki na pięć szkl wody
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tort mleczny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tort mleczny 1. Masło lub margarynę( według uznania) utrzeć z cukrem pudrem i żółtkami ,(można użyć miksera)dodać żelatynę rozpuszczoną w mleku letnią i płynną ,startą czekoladę i ubite białka .Wszystkie składniki delikatnie mieszamy kopystką
    Wylewamy do tortownicy i wstawiamy do lodówki aby warstwa stężała

    Drugą warstwę wykonujemy tak samo dodając kakao i białą startą czekoladę i ponownie wstawiamy do lodówki
    Na koniec wylewamy tężejącą galaretkę
    Tortownica o średnicy 30 cm

Porady

Wszystkie, składniki powinny mieć temperaturę pokojową aby masa się nie zważyła

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukier waniliowy Mleko Żelatyna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować