Tort robi się dosłownie w 30 min także nie jest pracochłonny, jest pyszny, rozpływający się w ustach.
30 min
Składniki:
2 łyżki miodu
2 łyżki mleka
1 jajko
50 dag mąki
10 dag cukru trzcinowego lub zwykłego
10 dag margaryny
1 łyżeczka sody oczyszczonej
2 kremy do tortów
600 ml mleka do kremu
Tort miodowy dla 40-latka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki oprócz mąki ucierać mikserem aż się dobrze połączą.
Potem dodać mąkę i wyrobić ciasto.
Podzielić na 4 porcje.
rozwałkować na okrąg wielkości tortownicy. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia.
Piec 10 minut w 200 stopniach C.
Płaty ciasta przekładać kremem do tortów (ja użyłam waniliowy).
Wierzch udekorować wedle uznania (u mnie krem czekoladowy).
Porady
Zamiast kremów do tortu można użyć kremu maślanego lub śmietany.
Komentarze