tort marshmallow

0 (0 ocen)

  • 4 godz. 20 min

Czasami mozna sobie pozwolic na taki slodki grzeszek

  • 4 godz. 20 min

Składniki:

  • 2 galaretki wisniowa i cytrynowa
    4 lyzki zelatyny
    4 szkl cukru
    Woda
    Cukier puder

    Polewa czekoladowa
    1 gorzka czekolada
    2 lyzki masla

Tort marshmallow - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 2 szkl cukru zagotowac z 3/4 szkl wody. Gotowac do momentu az bedzie gestniec na malym ogniu. 2 lyzki zelatyny rozpuscic w 1/2 szkl goracej wody. Do cukru wsypac 1 galaretke wlac zelatyne. Dokladnie wymieszac az galaretka sie rozpusci. Ubijac mikserem ok8-10 min az masa bedzie gesta. Wylac do tortownicy wysypanej cukrem pudrem.
    Podobnie postepujemy z druga galaretka.
    Czekolade rozpuscicz maslem w kapieli wodnej. Troche przestudzic. Wylac na torcik. Wstawic do lodowki zeby stezalo najlepiej na cala noc.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (189 ocen)

marshmallow