1.Ugotować budyń z mlekiem i cukrem.Ostudzić.Masło utrzeć z cukrem pudrem
i dodawać po łyżce zimnego budyniu.
Wymieszać składniki ponczu.Tortownicę o średnicy 26 cm wyłożyć warstwą biszkoptów ,nasączyć połową ponczu .Dżem podgrzać i połowę rozłożyć małymi kleksami na biszkopty,posmarować częścią kremu (dość grubo )posypać 1/3 płatków.W taki sam sposób położyć drugą warstwę.Zostawić trochę kremu do posmarowania boków tortu.Ciasto wstawić do lodówki.Gdy krem stwardnieje ,zdjąć obręcz tortownicy i posmarować boki pozostawionym kremem, posypać częścią płatków .Wierzch posypać pozostałymi płatkami .Wierzch tortu w wersji bardziej wystawnej przyozdobić rozetami bitej śmietany .i czekoladowymi ciasteczkami
Porady
Ja wykonując ten tort nie miałam płatków migdałowych i pominęłam je w przepisie,a wierzch tortu oprószyłam kakaem przez siteczko.
Komentarze