tort lodowy

0 (0 ocen)

  • 30 min

poprostu rozpływa się w ustach

  • 30 min

Składniki:

  • paczka biszkoptów okrągłych
    250g masła roślinnego
    1 budyń waniliowy
    2 galaretki
    1 szklanka mleka
    5 żółtek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tort lodowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. żółtka utrzeć z cukrem i budyniem mleko zagotować
    do gotującego się mleka wlać masę budyniową
    wystudzoną masę zmiksować z masłem
    galaretki zrobić wg przepisu na opakowaniu

    biszkopty układać obok siebie w tortownicy położyć masę budyniową i zalać tężejącą galaretką
    chłodzić w lodówce ok 3 godzin
    smacznego

Porady

najlepiej zostawić ciasto na całą noc żeby lepiej galaretka zastygła do dekoracji można dodać różne owoce

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (179 ocen)

Zdobywca nagrody

Tort lodowy

4.5 (179 ocen)

Zdobywca nagrody

Tort lodowy

ankad21 Cudowne orzeźwienie na upalne dni. 24 godz.

To może cię zainteresować