Tort lis rabus z Dory

4.5 (145 ocen)

  • 3 godz.

Super tort dla dziecka ktore uwielbia bajke Dora ;)

  • 3 godz.

Składniki:

  • BISZKOPTY:8 jajek, 2 szkl cukru, 2 cukry waniliowe, 1,5szkl maki tortowej, 1 szkl maki ziemniaczanej, proszek do pieczenia.
    KREM: 1 litr smietanki 36%, 2szklanki cukru pudru, cuier waniliowy, 500gr serka mascarpone, jagody,barwniki spozywcze
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery

Tort lis rabus z dory - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • biszkopt 1. pieczemy dwa biszkopty prostokatne(produkty podalam na dwa biszkopty czyli dzielimy na pol produkty) i wycinamy ksztalt liska rabusia ;) i nasaczamy biszkopty sokiem z jagod ;) 1 biszkopt na cialo liska drugi na ogon
  • tort 2. robimy krem,wlewamy smietanke i dodajemy od razu cukry i ubijamy na sztywana mase i powoli dodajemy serka mascarpone, dzielimy sobie krem w oddzielnych naczyniach po trochu do barwnikow, i przekladamy biszkopty kremem i jagodami, wsypujemy do odlozonego kremu barwniki i "tworzymy" liska ;) powodzenia i smacznego ;P

Porady

zamiast jagod moga byc inne owoce najrozniejsze co tylko sie chce ;)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.47 (147 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

tort drip

To może cię zainteresować