1.Oddzielamy żółtka od białek, żółtka ubijamy do uzyskania sztywnej piany dodajemy stopniowo cukier ubijamy az cukier sie rozpuści. Dodajemy po jednym żółtku delikatnie ubijając. Przesianą mąkę z proszkiem wsypujemy do jajek lekko mieszając łopatką. Wlewamy do tortownicy ok 24 cm srednicy i miski nierdzewnej ok 24średnicy predzej wyłożonej papierem do piezenia obie formy, pieczemy 60 minut od momentu do włożenia zimnego piekarnika. Zimne biszkopty kroimy na 3 czesci ,każdą z części nasączamy pączem i smarujemy dżemem.
Galaretki rozpuszczamy w w 4 szklankach wrzątku, Śmietanę ubijamy dodajemy stężającą galaretkęi Śnieżkę i przekładamy biszkopt. Zostawiamy 1/3 kremu na wierzch tortu. Lalkę wbijamy w biszkopt. Resztą kremu smarujemy wierzch biszkoptu i gorną część lalki robiąc jej gorset z kremu. Tort chłodzimy przez 12 godzin. Życzę Smacznego
Porady
(jeśli biszkopt włożymy do nagrzanego piekarnika białko szybciej się zetnie i biszkopt nie bedzie taki wysoki)
Komentarze