Tort kryzysowy

0 (0 ocen)

Przepyszny tort wykonany z produktów, które mamy zazwyczaj w domu. Nie drogi i podzielny.

Składniki:

  • Biszkopt: 4 jajka, 0,5szkl. cukru, po 2 kopiaste łyżki mąki tortowej i ziemniaczanej, łyżeczka proszku do pieczenia
    Krem: Kostka margaryny, budyń waniliowy, 0,5 l mleka
    Dodatkowo: pół paczki delicji lub innych ciastek, 3 łyżki dowolnego dżemu lub marmolady.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery

Tort kryzysowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na puch z cukrem dodajemy żółtka, mieszały łyżką, dodajemy przesiane mąki z proszkiem i znów mieszamy delikatnie. Przekładamy do tortownicy o średnicy ok 24 cm, pieczemy ok 20 minut od pół godziny w temp. 180st. C. Studzimy, przekrawamy na 3 lub 4 blaty. Krem: ugotować budyń według opisu na opakowaniu, dosładzamy do smaku, studzimy. Ucieramy margarynę na puch i ciągle miksując dodajemy po łyżce budyniu. Kładziemy blat na talerzu smarujemy dżemem, następnie kremem i kładziemy kolejny blat, znów krem i tak do wyczerpania blatów. Boki i wierzch smarujemy kremem, boki dekorujemy pokruszonymi kawałkami biszkopta na wierzchu za pomocą noża z piłką robimy falę wykładamy ciastka. Tort chłodzimy przez noc w lodówce.

Porady

Do tego tortu możemy zrobić poncz wg upodobania, z soku pomarańczowego bądź alkoholu, wszystko zależy od tego co akurat mamy pod ręką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Urodziny Imieniny

Podobne przepisy

To może cię zainteresować