Tort "KRYSZTAŁEK"

0 (0 ocen)

Pyszny torcik, który można przygotować również w formie ciasta :-))

Składniki:

  • Upiec biszkopt jasny i przekroić na pół.

    Masa z kryształkami:
    5 jajek
    1 szklanka cukru
    25 dag margaryny
    4 łyżeczki żelatyny
    3 galaretki w różnych kolorach

Tort "kryształek" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masa kryształkowa:
    Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu i wylać każdą na oddzielnie aby stężały. Po wystudzeniu pokroić w kostkę. Żelatynę rozpuścić w 1/2 l wody. Żółtka utrzeć z cukrem i margaryną, dodać pianę z białek, letnią żelatynę. Do masy przełożyć pokrojone galaretki. Gotową masą przełożyć biszkopty.
  • 2. Gotowy torcik udekorować według własnego gustu i potrzeby.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy