Tort krówkowy z migdałami

4.5 (144 ocen)

  • 60 min

Dla lubiących takie niedzielne słodkości

  • 60 min

Składniki:

  • Biszkopt:
    6 jaj
    szkl. Mąki
    szkl. Cukru pudru
    łyżeczka proszku do pieczenia
    Masa:
    kostka masła
    masa krówkowa w puszce
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tort krówkowy z migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. BISZKOPT:
    Ubić białka po czym dodać żółtka i cukier. Ucierać do puszystej konsystencji.
    Masę łączymy z mąką i proszkiem do pieczenia , mieszamy łyżką.
    Wylewamy masę na wysmarowaną margaryną tortownicę i pieczemy 30 – 40 min w 160 stopniach.
    MASA:
    1. Miękkie masło ucieramy mikserem ( aż zbieleje ok.20min.)
    2. Łączymy masło z masą krówkową.

Porady

*Do dekoracji można użyć sprażone płatki migdałów

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować