Tort kokosowy z malinową galaretką

0 (0 ocen)

Nie można odmówić sobie kawałeczka takiego torcika.

Składniki:

  • 300 g mielonego twarogu
    400 ml mleczka kokosowego
    50 g cukru
    2 łyżki żelatyny
    2 cukry waniliowe
    50 g kokosu
    2 galaretki malinowe
    200 g malin
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tort kokosowy z malinową galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tortownicę o średnicy 22 cm wysypujemy kokosem.

  • 2. W dużej misce mieszamy twaróg z mlekiem kokosowym, cukrem i cukrem waniliowym.
  • 3. Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie gorącej wody, następnie dodajemy do niej 3 łyżki masy, mieszamy i łączymy z pozostałą masą. Wykładamy na kokos. Chłodzimy aż stężeje.
  • 4. W 600 ml gorącej wody rozpuszczamy 2 galaretki, studzimy i czekamy aż zaczną tężeć.
    Maliny oczyszczamy i układamy na masie serowej, całość zalewamy ostrożnie galaretką.
    Ponownie chłodzimy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować