Tort "Fantazja"

0 (0 ocen)

  • 60 min

Idealny na każda okazję, pięknie się reprezentuje i jest wspaniały do kawki ;)

  • 60 min

Składniki:

  • Biszkopt kakaowy:
    4 jajka
    kisiel cytrynowy
    3 łyżki mąki
    1/2 szkl. cukru
    1 łyżeczka p. do pieczenia
    2 łyżeczki kakao

    Krem:
    20 dag wiórków kokosowych
    ok. 700 ml mleka
    40 dag masła
    2 budynie śmietankowe z cukrem
    3 łyżki cukru pudru
    2 kieliszki spirytusu

    Oraz:
    2 opakowania herbatników
    puszka masy krówkowej
    płatki kokosowe
    polewa gotowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Torty Desery Herbaty

Tort "fantazja" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kromka tortu ,,Fantazja,, 1. Upiec biszkopt w temp. 180 stopni przez 25 minut.Studzimy.Przekrawamy na pół.
    Krem: Szklankę mleka zagotowujemy i zalewamy wiórki. Odstawiamy do napęcznienia. Na reszcie mleka gotujemy budynie wg przepisu na opakowaniu. Studzimy. Mieszamy z wiórkami i ucieramy z masłem dodajemy alkohol.Nasączamy biszkopty.
    Na spód ciasta wykładamy połowę kremu. Przykrywamy herbatnikami i smarujemy masą krówkową, ponownie układamy herbatniki. Smarujemy resztą kremu i przykrywamy biszkoptem. Dekorujemy boki masą i obsypujemy płatkami.Robimy pajęczynę z polewy na torcie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Herbatniki Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować