Zaskoczy swoim wyglądem i smakiem. Na wielkie uroczystości jak i spotkania rodzinne. Z chrupiącym karmelem w kremie.
4.5 (179 ocen)
Porady
Nie radzę piec jednego blatu. Blat będzie cienki i może się nie udać go równo pokroić. Karmel najlepiej pokruszyć za pomocą gałki do ucierania ciast lub wałka. Kawałki nie mogą być za drobne bo nie będą wyczuwalne. Mój tort jest o średnicy 24 cm. Jeśli użyjecie tortownicy o średnicy 20 cm kremy będą bardziej widoczne ale będzie on wyższy i może być problem z jego pokrojeniem. Nie należy go przechowywać dłużej niż jeden dzień bo karmel się rozpuści w śmietanie i nie będzie wyczuwalny a w tym jest cały urok tego tortu. Ja swój kroiłam nożem zanurzonym na chwilę z gorącej wodzie i wytartym do sucha pap.ręcznikiem.
Komentarze