Tort dla muzyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę. Stopniowo dodawać cukier. Dalej ubijając, dodawać po jednym żółtku. Mąki przesiać i delikatnie wymieszać z ciastem (można to robić na najniższych obrotach miksera). Wyłożyć do tortownicy, której dno wykładamy papierem do pieczenia. Piec około 40 minut w temperaturze 160 - 170oC (do suchego patyczka). Gdy ciasto będzie upieczone, wyjąć gorącą tortownicę i opuścić je z wysokości 50 cm na podłogę. Odstawić do uchylonego piekarnik.Wystudzony biszkopt przekroić na trzy blaty.
2.Żółtka cukry i mąkę rozmieszac w ok pół szkl mleka resztę zagotować ,wlac mieszanke i ugotowac budyn .mieszac bo sie przypala.Czakolade roztopic ( najlepiej w kompileli wodnej lub w mikrofali ,ale podgrzesać co 30 sek wymieszać i znowu do mikrofali aż do rozpuszczenie ) ,maslo utrzeć dodac wystudzony budyń i przestudzona czekoladę.
3. Przygotować nasączenie: wodę i sok wymieszaćrazem i posłodzić .Biszkopt nasączamy smarujemy dżemem na to masa i tak do wykończenia składników . dokorujemy według uznania ja uzyłam gotową masę plastyczną .
Komentarze