Tort czekoladowo - orzechowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.ciasto orzechowe;
4 żółtka utrzeć z 15 dag cukru zwykłego,dać pół łyżeczki proszku do pieczenia ,pół olejku migdałowego ,pół większe szklanki orzechów włoskich mielonych.półtora łyżki bułki tartej pół szklanki mąki .
Ubić piane z 4 białek dodać pół łyżeczki i octu dobrze wszystko ze sobą wymieszać,wlać do formy posypanej bułka tartą piec 40 min.
Ciasto czekoladowe;
Białka ubić z cukrem .Po ubiciu piany dać żółtka proszek do pieczenia mąkę kakao wymieszać wlać do formy piec ok 30 min
przygotowanie masy: masło utrzeć z masa krówkową na puszysto
Ciasto składać placek orzechowy masa placek czekoladowy masa placek orzechowy .Placek orzechowy przekroić na pół.
Komentarze