Tort czekoladowo-cukiniowy z kremem serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Czekoladę gorzką rozpuszczamy w kapieli wodnej lub kuchence mikrofalowej. W misce mieszamy jaja, olej, cukinię, rum i cukier, dodajemy drugiej mąkę z proszkiem do pieczenia, mieszamy dokładanie, aż składniki się połączą. Dodajemy rozpuszczoną czekoladę i połowę orzechów włoskich, ponownie mieszamy.
2.Czekoladę rozpuszczamy w kapieli wodnej lub kuchence mikrofalowej. W misce mieszamy jaja, olej, cukinię, rum i cukier, dodajemy drugiej mąkę z proszkiem do pieczenia, mieszamy dokładanie, aż składniki się połączą. Dodajemy rozpuszczoną czekoladę i połowę orzechów włoskich, ponownie mieszamy.
3.Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej. Ser ricotta przekładamy do miski i ucieramy łyżką, aby rozetrzeć ewentualne grudki, dolewamy czekoladę i mieszamy.
4.Wystudzone ciasto kroimy na trzy krążki. Przekładamy masą serową środek, natomiast górę i boki ciasta pozostawiamy bez kremu. Odstawiamy do lodówki do schłodzenia. Najlepsze prosto z lodówki, zimne...
Komentarze