Tort chlebowy

4.5 (165 ocen)

  • Łatwy

W kuchni lubię improwizować. Tort jest łatwy do zrobienia i bardzo smaczny. Przepis przesłała Barbara Matyjasik

  • Łatwy

Składniki:

  • - chleb (średni okrągły): 1 sztuka
    - serek topiony ziołowy: 80 dekagramów
    - ogórki: 2 sztuki
    - pomidory: 2 sztuki
    - szynka w plastrach: 10 dekagramów
    - majonez: 1 sztuka
    - Czerwona papryka: 1 sztuka
    - zielona papryka: 1 sztuka
    - Żółty ser w plastrach: 8 sztuk
    - szczypiorek: 1 pęczek
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Chleb

Tort chlebowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z chleba odkrawamy skórkę,
    bochenek przekrawamy na 3
    krążki. 1. smarujemy majonezem,
    a gdy wsiąknie, serkiem. Układamy
    szynkę i plastry pomidora.
  • 2. Drugi krążek smarujemy tak
    jak pierwszy. Układamy posmarowaną
    częścią na pierwszym
    krążku. Smarujemy wierzch
    i układamy szynkę i ogórka.
  • 3. Przykrywamy 3., posmarowanym
    od spodu krążkiem. Wierzch
    smarujemy majonezem, a potem
    wierzch i boki – serkiem. Dekorujemy
    papryką, szczypiorkiem,
    ogórkiem, serem i pomidorem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować