2.Z białek z odrobiną soli ubij sztywną pianę. Cały czas miksując dodaj cukier, oraz po 1 żółtku. Do masy dodaj mąkę i mieszaj delikatnie drewnianą łyżką
3.Ciasto wyłóż na tortownicę wysmarowaną masłem i posypaną bułką tartą. Piecz ok 40 min w 180st
4.Masa:
Budynie ugotuj w mleku. Ostudź
5.Margarynę ucieraj aż stanie się jasna , cały czas ucierając dodawaj porcjami budyń.
6.Gdy budyń całkowicie się "wkręci" w margarynę dodawaj stopniowo pokruszoną chałwę
7.Biszkopt przetnij na pół
8.Biszkopt jak i biszkopty nasącz kawą
9.Na 1/2 biszkoptu wyłóż część masy, na to biszkopty, część masy oraz biszkopt.
10.Wierzch i boki biszkoptu posmaruj cienką warstwą kremu. Pozostały krem przełóż do rękawa cukierniczego i zrób rozetki dookoła toru.
11.Na rozetkach ułóż wiśnie
12.Na papierze narysuj dowolny wzór do dekoracji tortu. Naszykuj papier do pieczenia bądź folię ( jak na dokumenty)
13.Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Przełóż do rękawa z cieniutką końcówką
14.Szablon połóż pod papier i odrysuj wzór kilkakrotnie. Ozdoby odłóż na bok na ok 2 godz
15.Po tym czasie delikatnie podważ nożem i nałóż na boki tortu.
Komentarze