Tort cappuccino

4.5 (169 ocen)

Pyszny puszysty i nie za słodki torcik

Składniki:

  • Biszkopt:

    4 jajka
    4 łyżki wody
    ¾ szkl cukru
    ½ szkl mąki pszennej
    ½ szkl mąki ziemniaczanej
    ½ szkl kawy cappuccino w proszku
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    Masa:
    2 śnieżki w proszku
    2 łyżki cappuccino sypkiego
    1 galaretka cytrynowa
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery Cappuccino

Tort cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Podane składniki są na jeden biszkopt więc musimy je podwoić i upiec dwa biszkopty, które przekroimy na pół, otrzymując cztery krążki.
    1. Białka ubić z cukrem. Stopniowo dodawać Żółtak wymieszane z wodą. Dodać mąkę zmieszaną z kawą i proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Piec 30-40 min. w tem. 180*C. Po upieczeniu przekroić na pół..
    2. Galaretkę rozpuścić w ½ szkl gorącej wody. Śnieżkę ubić wg przepisu na opakowaniu, dodając cappuccino i tężejącą galaretkę. Placki nasączyć roztworem kawy rozpuszczonej w wodzie z dodatkiem spirytusu. Szybko przekładać placki masą gdyż masa szybko tężeje.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować