TORT BISZKOPTOWY który zawsze się udaje

4.5 (198 ocen)

Przepis na ten tort dostałam lata temu od koleżanki z pracy, często go piekę i ZAWSZE pięknie wyrasta

Składniki:

  • TORT BISZKOPTOWY
    6 jajek
    1 i ½ szklanki mąki krupczatki
    1 szklanka cukru zwykłego
    1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia
    2 łyżki octu
    MASA

    ½ litra śmietany kremówki 30 %
    Niepełna szklanka cukru pudru
    2 galaretki np. truskawkowe
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tort biszkoptowy który zawsze się udaje - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tort biszkoptowy w innej dekoracji 1. Białka ubić na sztywną pianę, doawać porcjami cukier i ubijać do rozpuszczenia się cukru.
    W osobnej miseczce wbić żółtka dodać proszek do pieczenia i ocet zamieszać , to ma wyrosnąć, jeżeli jest rzadkie dodać proszku do pieczenia tak żeby miało konsystencję gęstej śmietany. Dodać wyrośnięte żółtka do ubitej piany, wsypać mąkę i delikatnie wymieszać drewnianą łyżką.
    Piec w nagrzanym piekarniku do 160 stopni ok 40 minut. Tortownica duża ok
    28-30 cm średnicy.
    Ubić śmietanę z cukrem dodać dwie lekko ścięte galaretki , zmiksować , przełożyć tort.

Porady

Po wyjęciu z piekarnika delikatnie zdjąć obręcz tortownicy i przewrócić ciasto spodem do góry wtedy biszkopt się nie zapadnie

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować