Tort bezowy z adwokatem

4.5 (162 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczny i szybki do przygotowania

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - gotowe płaty bezowe: 4 sztuki
    - adwokat: 400 mililitrów
    - masło 82% tłuszczu: 4 sztuki
    - małe bezy do dekoracji: 15 sztuk
    - biała czekolada: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tort bezowy z adwokatem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło ucieramy na puch, można to zrobić mikserem - to znacznie usprawni pracę. Następnie do dobrze utartego masła dodajemy adwokat małymi porcjami. Przygotowanym w ten sposób kremem przekładamy gotowe płaty bezowe, smarujemy też wierzch i boki tortu. Dekorujemy według uznania np. boki możemy posypać startą białą czekoladą, a na górę dać małe ozdobne beziki. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować