TORT BEZOWY

4.5 (197 ocen)

  • 30 min

Prosty tort, szybki do zrobienia, uwielbiany przez dzieci.

  • 30 min

Składniki:

  • 3 płaty bezowe, 2 opakowania śmietanki kremówki 36 %, 2 paczki masy śmietanowej w proszku o smaku malinowym ( dostępna w sklepach ) owoce do dekoracji, opłatek z wybranym zdjęciem ( do kupienia w cukierni)
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery

Tort bezowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Płaty bezowe przełożone krem 1. Ubić kremówkę, pod koniec dodać masę śmietanową. Przełożyć płaty bezowe kremem. Górny płat wygładzić i położyć opłatek, następnie dowolnie udekorować owocami.

Porady

Zamiast masy malinowej można dodać masę czekoladową ale malinowa zrównoważy słodycz bezy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować