Tort bezglutenowy z malinami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Od kilku lat jestem na diecie bezglutenowej ma swoje plusy i minusy jednak coraz wiecej osob boryka sie z tym problemem wiec uwazam ze jest to szczegolne ciacho smakuje tak samo jak z mąki pszennej lecz jest duzo zdrowsze,rzadko spotykam sie z przepisami bezglutenowymi w czasopismach POLECAM

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • Biszkopt:
    7 jaj
    pół szk cukru
    1/4 szk mąki ziemniaczanej
    3/4 szk mąki bezglutenowej biszkoptowej
    szczypta soli
    Masa:
    1l śmietany 36%
    2 łyż cukru pudru
    żelatyna
    Poncz:
    olejek waniliowy
    szkl przegotowanej wody
    Dodatki:
    maliny ,mogą byc inne owoce
    wiórki kokosowe

Tort bezglutenowy z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. BISZKOPT: białka oddzielic od zółtek i ubic piane ze szczypta soli pod koniec dodac cukier dalej mieszając,nastepnie dodac zółtka a potem na najwolniejszych obrotach miksera stopniowo obie mąki. Tortownice wylozyc papierem i wstawic do nagrzanego piekarnika piec od 30-40min w temp 170C
    MASA:obie śmietany zmiksowac az zgestnieja dodac cukier puder
    WYKONANIE:ostudzony biszkopt przekroic na 3 czesci czynnosci robic warstwami najpierw poncz potem smietana i maliny,boki opruszyc wiorkami kokosowymi a gore udekorowac malinami SMACZNEGO

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy