1.Jajka ubijamy z cukrem i wodą na puszystą masę. Dodajemy mąkę z proszkiem i kokos, mieszamy. Wykładamy do tortownicy o śr. 22 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 20 min w temp. 180 st.
2.Ananasa kroimy w drobne kawałeczki i razem z sokiem zagotowujemy, zagęszczamy mąką rozmieszaną w odrobinie soku. Gotujemy aż sok zgęstnieje.
3.Spód przecinamy na pół, na solnej części zakładamy obręcz i rozsmarowujemy gęstniejący ananas. Chłodzimy.
4.Mleczko kokosowe podgrzewamy z cukrem i dosypujemy kokos, następnie dodajemy rozpuszczoną żelatynę, gdy masa zacznie tężeć ubijamy kremówkę i delikatnie mieszamy z kremem. Krem wykładamy na torcie i przykrywamy drugim spodem. Chłodzimy.
Komentarze