Tort ananasowy z pianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto
Ubić jajka z cukrem dodawać powoli gorącą wodę, następnie olej i na końcu mąkę pszenną zmieszaną z mąką ziemniaczana i proszkiem do pieczenia, Ciasto wylewamy do formy i pieczemy w nagrzanym piekarniku przez 35-40 minut
2.Piana
Białka ubić na pianę, na koniec dodać cukier i wiórki kokosowe. Piec 45 minut
3.Krem
Żółtka wymieszać z budyniem i wodą, a sok z cukrem, zagotować, następnie ciągle mieszając wlać powoli żółtka i ugotować budyń, po wystygnięciu utrzeć z kostka masła i dodać pokrojone ananasy lub zmiksowane. Upieczony biszkopt przekroić na pół, na jedna dolne ciasto kładziemy połowę kremu, na krem kładziemy drugą połowę kremu i upieczona piane, następnie polewamy polewą czekoladową i zdobimy według uznania.
Komentarze