1.Jajka rozbić i rozdzielić białko od żółtek. Żółtka wymieszać z proszkiem do pieczenia i octem.
2.Białka ubić, następnie dodać cukier i ubijać, potem żółtka i ubijać, a na końcu mąki i ubić.
3.Wlać ciasto do wysmarowanej tłuszczem formy i piec ok 30 minut.
4.Czekoladę wkruszyć do śmietany i podgrzać do momentu rozpuszczenia czekolady. Następnie wystudzić i włożyć do lodówki by się schłodziło.
5.Żelatynę rozpuścić w wodzie. Podgrzewać wodę w rondelku i włożyć do niej szklankę z wodą i żelatyną. Gdy się żelatyna przestudzi, wlać do śmietany którą ubijamy na masę/krem.
6.Biszkopt przekroić na pół w pionie i poziomie. Cztery warstwy przełożyć kremem i wysmarować na około.
7.Tort przyozdobić według uznania :) Ja z okruszków od biszkoptu zrobiłam 5 ( 5 lat PP) i położyłam różyczki z masy plastycznej :)
Smacznego :)
Komentarze