Torcik z dżemem.

0 (0 ocen)

specjalnie pieczony na 5 urodziny mojego siostrzeńca :)

Składniki:

  • Biszkopt:
    8 jajek
    półtorej szklanki cukru
    półtorej szklanki mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    Masa:
    800 ml. Śmietany 30 procentowej
    pół szklanki cukru
    opakowanie cukru waniliowego
    opakowanie zagęstnika do śmietany (śnieżki).
    6 łyżek żelatyny
    dżem truskawkowy

    Dekoracja:
    1 opakowanie 0,5 l. Śmietany 30%
    3 śmietan fix
    cukier dekoracyjny
    1-2 czekolada
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery Przetwory

Torcik z dżemem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Torcik z dżemem. 1. Biszkopt: jajka utrzyj z cukrem, wymieszaj z resztą składników. Ciasto wlej do tortownicy i piec 30 minut w temp. 180 stopni C. biszkopt przekroić na 3 placki i posmarować dżemem truskawkowym.
  • 2. Masa: żelatynę namocz, rozpuść. Śmietanę ubij z cukrem. Dodaj zagęstnik do śmietany i ubij. śmietanę połącz z żelatyną. Masę przełożyć biszkopty.
  • 3. Dekoracja: 1 opakowanie śmietany 0,5 l i 3 śmietan fixu, zmiksować aż śmietana zrobi się gęsta. Krem rozsmaruj wierzch i boki tortu. Rozpuszczoną czekoladę rozsmarować cały tort. dekorować cukrem dekoracyjnym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować