Torcik z biszkoptem i galaretką inaczej

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ciasto przygotowałam na 4. urodziny synka.

Składniki:

  • Biszkopt:
    ● 6 jajek
    ● 6 łyżek cukru
    ● 6 łyżek mąki pszennej
    ● 2 łyżki mąki ziemn.
    Oraz:
    ● 2 czerwone galaretki
    ● owoce
    ● małe op. śmietanki 30-proc.
    ● 2 op. podłużnych biszkoptów
    ● op. masy do tortów o smaku waniliowym
    ● cukier puder
    ● kilka łyżek bitej śmietany
    ● odrobina soku z buraka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery Biszkopty Galaretki

Torcik z biszkoptem i galaretką inaczej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt: białka ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodając cukier. Następnie dodajemy żółtka i delikatnie miksujemy. Wsypujemy obie mąki i delikatnie mieszamy. Ciasto wlewamy do tortownicy o średnicy 24 cm. Pieczemy ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 °C. Studzimy. Biszkopt przekrajamy na 2 lub 3 placki, zależnie od tego, jak grubo chcemy przełożyć je masą.
  • 2. Masę do tortów przygotowujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Następnie przekładamy placki biszkoptowe.
  • 3. Galaretki rozpuszczamy w połowie ilości wody podanej w przepisie na opakowaniu, studzimy. Tężejącą galaretkę wylewamy na wierzch torcika i dekorujemy owocami.
  • 4. Śmietankę ubijamy, dodajemy cukier puder do smaku. Smarujemy brzegi tortu i od razu przykładamy biszkopty pionowo jeden obok drugiego. Wierzch dekorujemy kleksami bitej śmietany zabarwionej sokiem z buraka. Chłodzimy przez noc. Torcik przewiązujemy atłasową wstążką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Galaretka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_12-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (175 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Ciasto warstwowe z biszkoptem i galaretką

To może cię zainteresować