Torcik warzywny

0 (0 ocen)

  • 20 min

Smaczny w sam raz na wizytę niespodziewanych gości.

  • 20 min

Składniki:

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
    biała część pora
    pół pęczka szczypiorku
    połowa kapusty pekińskiej
    puszka kukurydzy
    puszka groszku
    pomidor
    ogórek może być zielony lub konserwowy
    majonez
    keczup
    sól pieprz

Torcik warzywny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na dno półmiska układamy drobniutko poszatkowaną kapustę pekińską, 3 pokrojone w kosteczkę jajka, pokrojony ogórek, pomidor posolić i popieprzyć i po połowie puszki groszku i kukurydzy. Smarujemy majonezem i polewamy keczupem. I znów układamy ogórka, jajka, drobno pokrojonego pora, resztę kukurydzy i groszku. Smarujemy majonezem na to keczup i drobno posiekany szczypiorek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy