Smaczny w sam raz na wizytę niespodziewanych gości.
20 min
Składniki:
5 jajek ugotowanych na twardo
biała część pora
pół pęczka szczypiorku
połowa kapusty pekińskiej
puszka kukurydzy
puszka groszku
pomidor
ogórek może być zielony lub konserwowy
majonez
keczup
sól pieprz
Torcik warzywny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na dno półmiska układamy drobniutko poszatkowaną kapustę pekińską, 3 pokrojone w kosteczkę jajka, pokrojony ogórek, pomidor posolić i popieprzyć i po połowie puszki groszku i kukurydzy. Smarujemy majonezem i polewamy keczupem. I znów układamy ogórka, jajka, drobno pokrojonego pora, resztę kukurydzy i groszku. Smarujemy majonezem na to keczup i drobno posiekany szczypiorek.
Komentarze