Torcik śmietanowo - galaretkowy z owocami lata - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Dno tortownicy o średnicy 26 cm wyłożyć biszkoptami. .
2.Galaretkę cytrynową rozpuścić w 2 szklankach wody, podzielić na 4 części, każda po 1/2 szklanki.
3.Galaretke niebieską, zieloną i czerwoną rozpuścić w 1 1/2 szklanki wody każdą.
4.150 ml śmietanki ubić na sztywno z 1 łyżką śmietan fix i dodać do niej jedną część galaretki żółtej. Wyłożyć na biszkopty, wstawić do lodówki na ok. 15 minut do steżenia.
5.Nastepnie wylać galaretkę niebieską i ponownie wstawić do lodówki na kolejne 15 min.
6.Z nastepnymi warstwami: śmietanowymi i galaretkami postępujemy podobnie.
7.Na zastygnięty wierzch ukladamy umyte owoce ą zalewamy galaretka owoce leśne rozpuszczoną w 2 szklankach przegotowanej wody.
Komentarze