Torcik smakosza z kremem śmietankowym

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Tort idealnie pasuje na urodziny

  • 2 godz.

Składniki:

  • Biszkopt :
    6 jajek
    3/4 szklanki mąki pszennej
    3/4 szklanki skrobi lub mąki ziemniaczanej
    1 szklanka cukru
    2 łyżki wody

    Krem:
    2 szklanki mleka 3,2%
    1 budyń śmietankowy lub waniliowy
    3 łyżki mąki pszennej
    6 łyżek cukru
    250 g miękkiej margaryny lub masła

    Inne składniki:
    dżem brzoskwiniowy
    starte biszkopty
    truskawki
    mięta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Torcik smakosza z kremem śmietankowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt:
    Upiec biszkopt z podanych składników. Wystudzić, przekroić na 3 placki.
  • 2. Krem:
    W 3/4 szklanki mleka mieszam mąkę z budyniem. Resztę mleka gotuję z cukrem. Do gotującego się mleka wlewam mieszankę i gotuję gęsty budyń cały czas mieszając, pozostawiam do ostudzenia.
    Ostudzony budyń miksuję z miękką margaryną (lub masłem) dodając po łyżce , do otrzymania puszystego kremu.
  • 3. Przygotowanie:
    Układam jeden placek ciasta smaruje go kremem i cienką warstwą dżemu , przykrywam drugim plackiem i smaruje kremem i dżemem przykrywam ostatnim plackiem i smaruje cienką warstwą kremu na wierzchu i po bokach. Resztę kremu nakładam do szprycy i zdobię górę kremem. Boki posypuje startymi biszkoptami . Ozdabiam truskawkami i miętą.
    Chłodzę w lodówce kilka godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować