Torcik smakosza z kremem śmietankowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt:
Upiec biszkopt z podanych składników. Wystudzić, przekroić na 3 placki.
2.Krem:
W 3/4 szklanki mleka mieszam mąkę z budyniem. Resztę mleka gotuję z cukrem. Do gotującego się mleka wlewam mieszankę i gotuję gęsty budyń cały czas mieszając, pozostawiam do ostudzenia.
Ostudzony budyń miksuję z miękką margaryną (lub masłem) dodając po łyżce , do otrzymania puszystego kremu.
3.Przygotowanie:
Układam jeden placek ciasta smaruje go kremem i cienką warstwą dżemu , przykrywam drugim plackiem i smaruje kremem i dżemem przykrywam ostatnim plackiem i smaruje cienką warstwą kremu na wierzchu i po bokach. Resztę kremu nakładam do szprycy i zdobię górę kremem. Boki posypuje startymi biszkoptami . Ozdabiam truskawkami i miętą.
Chłodzę w lodówce kilka godzin.
Komentarze