Torcik serowy z truskawkowym musem

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Lekki torcik bez pieczenia.

  • 2 godz.

Składniki:

  • spód :
    opakowanie wafelków truskawkowych ( 18 dag )
    1 galaretka truskawkowa

    masa serowa:
    opakowanie sernika na zimno
    mleko potrzebne do ubicia (600 ml )

    mus truskawkowy:
    1 kg truskawek
    2 galaretki truskawkowe
    cukier do smaku

    dekoracja:
    śmietana typu ,,Śnieżka''
    mleko potrzebne do ubicia ( 200 ml )
    1 łyżka żelatyny
    kilka truskawek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery

Torcik serowy z truskawkowym musem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę rozpuszczamy w półtorej szklanki gorącej wody i odstawiamy do stężenia.Tortownicę o średnicy 23 cm wykładamy folią aluminiową,na dno rozkruszamy wafelki ( 2 sztuki zostawiamy do dekoracji). Pokruszone wafelki zalewamy tężejącą galaretką.Wstawiamy do lodówki do stężenia.
  • 2. Sernik ubijamy z mlekiem według przepisu na opakowaniu.Gotowy nakładamy na spód wafelkowy.Wkładamy do lodówki.
  • 3. Truskawki myjemy,osuszamy i usuwamy szypułki.Dokładnie miksujemy,przekładamy do garnka,dajemy cukier do smaku i zagotowujemy.Do gorących wsypujemy galaretki w proszku i dokładnie mieszamy ( nie gotujemy ) .Odstawiamy do stężenia,gdy stężeje wykładamy na sernik.Ponownie wkładamy do lodówki do stężenia.
  • 4. Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie gorącej wody i studzimy.Śmietanę ubijamy z mlekiem według przepisu na opakowaniu,dodajemy żelatynę i dokładnie mieszamy.
  • 5. Torcik dekorujemy bitą śmietaną,truskawkami i odłożonymi wafelkami.
    Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować