Torcik serowy pszczółka

0 (0 ocen)

  • 20 min

Uwielbiam eksperymentować w kuchni. Chętnie przygotowuje słodkości dla najbliższych. Deser Pszczółka jest błyskawiczny i wyśmienity!!

  • 20 min

Składniki:

  • - 2 jajka
    - ½ szklanki cukru
    - 2 łyżki mąki ziemniaczanej
    - 1 kg sera półtłustego
    - paczka biszkoptów
    - 2 paczki wafelków
    - kostka margaryny
    - orzechy, czekolada

Torcik serowy pszczółka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Torcik Pszczółka 1. Brzegi okrągłej formy (opaski) wykładam wafelkami, a dno skruszonymi biszkoptami.
  • 2. Roztapiam kostkę margaryny i odstawiam do wychłodnięcia. W osobnym naczyniu miksuję białka, dodaje cukier, mąkę, żółtka i ser. Następnie dodaję roztopioną margarynę i miksuję wszystkie składniki na jednorodną masę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy