Torcik princessa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.BLASZKA (KEKSÓWKA) 40X13
Białka ubić z cukrem. Dodawać na przemian żółtka i mąkę zmieszaną z proszkiem. Dodać kakao. Piec 20 min w temp. 180st. Ostudzić i przekroić.
"Princessy" drobno pokroić. Białka ubić z pudrem, dodać wiórki, orzechy i "Princessy". Wylać na blaszkę 40X13 wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 15 min w temp. 180st. Wystudzić.
Mleko zagotować. Resztę składników (prócz margaryny) wymieszać i wlać do gotującego mleka. Ugotować masę budyniową. Ostudzić. Margarynę utrzeć na gładką masę, dodawać po łyżce budyniu. Z gotowej masy odłożyć 3 łyżki kremu na posmarowanie wierzchu ciasta.
Przełożenie ciasta:
ciasto- połowa kremu-beza-krem-ciasto-krem
ciasto posypujemy kokosem na przemian z orzechami zmielonymi lub drobniutko pociupanymi.
Komentarze