Torcik piramida czekoladowo-kokosowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt:
z białek ubić pianę, dodać cukier, następnie żółtka. Powoli dodawać resztę składników. Wylać na formę biszkopt. Piec 20 min. w 180 stopniach.
2.Krem kokosowy:
na mleku i cukrze ugotować budyń- wystudzić. Utrzeć margarynę, dodać budyń, następnie likier kokosowy. Dodać wiórki kokosowe i wymieszać delikatnie łyżką.
3.Krem czekoladowy:
na mleku i cukrze ugotować budyń- wystudzić. Utrzeć margarynę, dodać budyń, kakao i wódkę. Na końcu dodać drobno posiekaną czekoladę.
4.Wystudzony biszkopt pokroić na 5 pasków o szerokości ok 13 cm, 10 cm, 8 cm, 6 cm i 2 cm.
6.Nakładamy kolejny biszkopt, smarujemy dżemem i kremem kokosowym, następnie biszkopt, krem czekoladowy, i ostatni najwęższy biszkopt.
Smarujemy boki kremem czekoladowym ze wszystkich stron, tworząc piramidę.
Komentarze