Torcik Nicol

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Średni

tort ten robiłam na swoje urodziny

  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • - jajka: 6 sztuk
    - cukier puder: 1.5 szklanki
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - kisiel truskawkowy: 1 szklanka
    - krem ajerkoniakowy: 1 sztuka
    - śnieżka-bita śmietana: 1 sztuka
    - mleko (Do bitej śmietany): 200 mililitrów
    - mleko (Do kremu): 350 mililitrów
    - pisak do tortów: 2 sztuki
    - Żelatyna: 3 łyżeczki

Torcik nicol - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubić z cukrem pudrem na parze . Dodać proszek do pieczenia i kisiel . Wszystko dokładnie zmiksować
  • 2. Przełożyć do okrągłej tortownicy i piec w nagrzanym piekarniku ok.30-40 minut
  • 3. Przygotować krem wg przepisu na opakowaniu
  • 4. Ciasto przekroić , przełożyć kremem.
  • Torcik Nicol 5. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody . Śnieżkę ubić z mlekiem , na koniec dodać żelatynę.
  • 6. Udekorować tort bitą śmietaną i pisakami

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy