Torcik naleśnikowy z nutellą i mascarpone

4.5 (168 ocen)

Przepyszne połączenie smaków. Torcik będzie idealny na śniadanie jak również na podwieczorek.

Składniki:

  • Ciasto naleśnikowe:
    2 jajka
    1 szkl mleka
    1 szkl wody
    1,2 szkl mąki
    szczypta proszku do pieczenia
    1 łyżeczka cukru waniliowego

    op. serka mascarpone
    1 łyżeczka cukru pudru z prawdziwą wanilią
    nutella
    cukier puder do posypania
    bita śmietana
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Desery Dania główne

Torcik naleśnikowy z nutellą i mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto zmiksować i odstawić na ok pół godziny. Usmażyć naleśniki na patelni o śr. 12cm.
    Serek wymieszać z cukrem pudrem.
  • 2. Na talerzu ułożyć naleśnik, posmarować cienką warstwą nutelli i serka. Na to ułożyć jeszcze kilka warstw naleśników posmarowanych nutellą i serkiem. Powinno wyjść 2 takie torciki. Każdy posypać cukrem pudrem i udekorować bitą śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Nutella Serek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Obiad Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować