Torcik na zimno z kryształkami i brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretki truskawkową, agrestową, i niebieską rozpuścić (każdą) w 3/4 szklanki gorącej wody. Zimne przelać do 4 miseczek i wstawić do lodówki (najlepiej na noc) do całkowitego stężenia.Galaretki wyciągnąć z misek i pokroić w grubą kostkę. Brzoskwinie odcedzić z syropu, pokroić w kostkę.
2.Dno tortownicy (26 cm) wyłożyć biszkoptami.
3.2 galaretki cytrynowe rozpuścić w 2 szklankach wody i pozostawić do lekkiego stężenia.
4.Śmietanę kremówkę ubić na sztywno ze śmietan fix. Po jednej łyżce dodawać serka homogenizowanego i nadal ubijać.Pod koniec dodawać po łyżce tężejącej galaretki cytrynowej.
5.Do masy serowej dodać pokrojone galaretki oraz brzoskwinie i dokładnie wymieszać łyżką.
6.Masę serową wyłożyć na biszkopty i wstawić do lodówki do stężenia.
7.Dwie galaretki truskawkowe rozpuścić w 3 szklankach przegotowanej wody, tężejące galaretki wylać na sernik.Całość schłodzić.
Komentarze