Torcik na zimno z kaszy manny z musem truskawkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mleko zagotować c cukrem i cukrem waniliowym z tym że odlać 1/2 szkl do rozrobienia kaszy. dodać masło i zagotować . Kasza ma być rzadka .
Do jeszcze ciepłej kaszy dodać żelatynę i chwilę mieszać żeby się rozpuściła.. Odstawić do przestygnięcia.
2.Tortownicę wyłożyć folią aluminiową .
Na spód i boki poukładać biszkopty.
3.Przelać kaszę i odstawić do stężenia.
4.Mus truskawkowy rozpuścić z cukrem ( ja miałam swój mrożony) dodać galaretkę i żelatynę, wymieszać .
Odstawić do lekkiego stężenia.
Tężejący mus wylać na kaszę .
5.Galaretki porzeczkowe rozpuścić w 1 l przegotowanej wody i odstawić do lekkiego stężenia.
6.Tężejącą galaretkę wylać na mus truskawkowy .
Odstawić ciasto na kilka godzin do lodówki.
Komentarze