Torcik na zimno z kaszy manny z musem truskawkowym

0 (0 ocen)

Pyszne połączenie kaszy i truskawek , smakuje jak sernik .

Składniki:

  • 1 l mleka
    1/2 szkl kaszy manny błyskawicznej
    3 łyżki cukru
    1 cukier waniliowy
    1 łyżka masła
    1 żelatyna 50 g

    Mus truskawkowy 0,5 l wymieszanego z 3 łyżkami cukru
    1 truskawkowa galaretka Winiary
    3 łyżeczki żelatyny Gellwe

    3 galaretki porzeczkowe Winiary
    1 l przegotowanej wody

    około 30 biszkoptów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Torcik na zimno z kaszy manny z musem truskawkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko zagotować c cukrem i cukrem waniliowym z tym że odlać 1/2 szkl do rozrobienia kaszy. dodać masło i zagotować . Kasza ma być rzadka .
    Do jeszcze ciepłej kaszy dodać żelatynę i chwilę mieszać żeby się rozpuściła.. Odstawić do przestygnięcia.
  • image-2acvxh9 2. Tortownicę wyłożyć folią aluminiową .
    Na spód i boki poukładać biszkopty.
  • image-28nre5u 3. Przelać kaszę i odstawić do stężenia.
  • image-02b1ofm 4. Mus truskawkowy rozpuścić z cukrem ( ja miałam swój mrożony) dodać galaretkę i żelatynę, wymieszać .
    Odstawić do lekkiego stężenia.
    Tężejący mus wylać na kaszę .
  • 5. Galaretki porzeczkowe rozpuścić w 1 l przegotowanej wody i odstawić do lekkiego stężenia.
  • 6. Tężejącą galaretkę wylać na mus truskawkowy .
    Odstawić ciasto na kilka godzin do lodówki.

    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować