Torcik na zimno

0 (0 ocen)

Pyszne ciacho kolorowe na upalne dni

Składniki:

  • śmietana 18 %- 3 kubki po 400 g
    cukier puder -1 szkl
    galaretka pomarańczowa -2 opak
    galaretka truskawkowa -1 opak
    galaretka agrestowa- 1 opak
    galaretka cytrynowa -1 opak
    biszkopty -1 paczka
    pomarańcze -2 szt

Torcik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki pomarańczowe przygotować według przepisu na opakowaniu.
  • 2. Pozostałe galaretki każdą rozpuścić w 1 szkl gotowanej wody, odstawić do lekkiego stężenia.
  • 3. Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem, podzielić śmietanę na 3 części.
  • 4. Pierwszą porcję śmietany ubić z galaretką truskawkową.
    Drugą z galaretką agrestową.
    Trzecią porcję śmietany ubić z galaretką cytrynową.
  • 5. Blachę wyłożyć biszkoptami, zalać biszkopty śmietaną truskawkową, schłodzić w lodówce.
  • 6. Następnie wylewamy śmietanę agrestową i cytrynową, po każdej nalanej warstwie schładzamy w lodówce.
  • 7. Wierzch dekorujemy cząstkami pomarańczy, zalewamy torcik galaretką pomarańczową, odstawiamy do całkowitego stężenia tortu.

Komentarze

Podobne przepisy