Torcik mięsno-pieczarkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników przygotowujemy ciasto i smażymy 5-6 grubych naleśników.
2.Kapustę gotujemy. Mielimy z mięsem i włoszczyzną. Pokrojoną w kostkę cebulę podsmażamy na oleju, dodajemy mięso i kapustę. Na drugiej patelni
podsmażamy pieczarki pokrojone w plasterki i dodajemy do mięsa. Smażymy, doprawiamy.
3.Składniki sosu mieszamy. 5-6 łyżek sosu dodajemy do mięsa z warzywami i zagotowujemy.
4.W okrągłym naczyniu do zapiekania układamy najgrubszy naleśnik i smarujemy farszem. Układamy kolejne naleśniki, smarujemy farszem. Ostatni naleśnik lekko dociskamy. Polewamy sosem, posypujemy serem.
Zapiekamy ok. 15 minut w temperaturze 160 °C. Podajemy z sałatką z buraczków.
Komentarze