Torcik malinowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt
Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier, dalej ubijając. Dodawać po kolei żółtka, nadal ubijając. Mąki wymieszać, przesiać i delikatnie wmieszać do ciasta.
Masa
Schłodzoną śmietanę ubić na sztywną masę, pod koniec ubijania dodać cukier puder. Dodać do niej serek mascarpone i dokładnie wymieszać, by nie było grudek
Masa malinowa:
Maliny rozmrażamy i odsączamy.Sok gotujemy razem z 5łyżkami dżemu malinowego aż zgęstnieje ,po czym dodajemy rozmrożone maliny i chwile jeszcze gotujemy.
wykonanie
Pierwszy blat tortu kładziemy na płaskim talerzu, rozsmarowujemy mus malinowy, nakładamy porcję kremu i następny blat. Powtarzamy czynności.Resztą kremu smarujemy górę i boki ciasta, ozdabiamy malinami. dekorujemy
Komentarze