1.CIASTO NA BISZKOPT
Zmiksować jajka z cukrem, dodać mąkę z proszkiem a na koniec ocet.
Przelać do blaszki 24/36 cm ( natłuścić tylko dno)
Piec 20 minut w 180st.
W tym czasie masę makową z puszki połączyć z ubitymi białkami.
Ciasto wyjąć z piekarnika i rozłożyć na nim mak ale tak by było trochę widać boki
Piec jeszcze 30 minut przykrywając blachę papierem do pieczenia.
Na tym etapie po schłodzeniu polać polewą.
Ja zrobiłam piankę zamiast polewy ,dlatego musiałam jeszcze trochę zapiec ją w piekarniku.
Ciasto od maku przejęło całą wilgoć więc było wilgotne jak tort ,wg mnie bardzo ciekawe w smaku zaś dzieci stwierdziły, że lepsze byłoby z polewą.
to już sprawa indywidualnego smaku.
Komentarze