Torcik kukurydziany z owocami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Od wielu lat z mężem podróżujemy i zbieramy przepisy ze świata.

Składniki:

  • Spód: 12 dag płatków kukurydzianych
    ● 7 dag płatków migdałów
    ● 25 dag białej czekolady
    Masa: 7 dag cukru
    ● 30 dag gęstego jogurtu
    ● 2 i 1/4 płaskich łyżeczek żelatyny
    ● 2 łyżeczki cukru wanil.
    ● 30 dag słodkiej śmietany 30-36%
    Do dekoracji:
    ● 5 dag białej czekolady
    ● ok. 30 dag czereśni (lub innych owoców)
    ● galaretka wiśniowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery Galaretki

Torcik kukurydziany z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Spód: czekoladę roztapiamy, mieszamy z płatkami i migdałami (po 2 dag płatków i migdałów odkładamy do dekoracji). Wylepiamy dno wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy (śr. 25 cm). Schładzamy.
  • 2. Dekoracja: czekoladę roztapiamy, mieszamy z pozostałymi płatkami i migdałami. Robimy kleksy, schładzamy.
  • 3. Masa: żelatynę namaczamy w 3 łyżkach zimnej wody. Gdy napęcznieje, podgrzewamy, studzimy i mieszamy z niewielką ilością jogurtu. Dodajemy do reszty jogurtu wymieszanego z cukrami. Mieszamy z ubitą na sztywno śmietaną. Masę wykładamy na ciasto. Schładzamy.
  • 4. Przekrojone na pół owoce układamy na masie. Zalewamy tężejącą galaretką przygotowaną według przepisu podanego na opakowaniu. Schładzamy ok. 3 godzin. Dekorujemy kleksami z płatków.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Owoce Płatki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować