Torcik kremowy z rabarbarem

0 (0 ocen)

Pyszny, szybki i bardzo prosty:)

Składniki:

  • - 250 g mąki
    - 200g Kasi ( Margaryny )
    - 100g cukru + trochę do posypania rabarbaru
    - 4 łyżeczki proszku do pieczenia
    - paczka okrągłych biszkoptów
    - 250 ml śmietanki kremówki
    - 250g serka mascarpone
    - 1 łyżeczka pasty waniliowej
    - 100g cukru pudru
    - 4 łodygi rabarbaru
    - 2 banany
    - 3 galaretki ( u mnie : 2 niebieskie -blue curraco Winiary i jedna zielona - mohito Winiary )
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Torty Desery

Torcik kremowy z rabarbarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki przyrządzamy według przepisu na opakowaniu. Rabarbar myjemy, obieramy i zasypujemy cukrem. Z mąki , Kasi , cukru i proszku do pieczenia zagniatamy gładkie ciasto. Wkładamy je do lodówki na co najmniej 30min. Po tym czasie wkładamy go do formy 24 cm okrągłej i pieczemy ok. 20 min w temp. 170C ( przy termoobiegu). Po upieczeniu zostawiamy do ostygnięcia.
    Ze śmietanki ,serka, 100g cukru pudru i pasty waniliowej miksujemy krem. Ostudzony , półkruchy placek skrapiamy sokiem z rabarbaru i układamy na nim odsączone kawałeczki warzywa. Część kremu rozsmarowujemy na rabarbarze i układamy na nim biszkopty. Delikatnie przygniatamy. Wierzch smarujemy cienko kremem. Banany kroimy w plasterki i układamy na około ciasta. Na środku układamy troszkę pokrojonej zielonej galaretki a na to warstwa niebieskiej. Całość możemy przyozdobić resztkami owoców lub dekoracjami z czekolady.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rabarbar

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować