Torcik kremowy z rabarbarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretki przyrządzamy według przepisu na opakowaniu. Rabarbar myjemy, obieramy i zasypujemy cukrem. Z mąki , Kasi , cukru i proszku do pieczenia zagniatamy gładkie ciasto. Wkładamy je do lodówki na co najmniej 30min. Po tym czasie wkładamy go do formy 24 cm okrągłej i pieczemy ok. 20 min w temp. 170C ( przy termoobiegu). Po upieczeniu zostawiamy do ostygnięcia.
Ze śmietanki ,serka, 100g cukru pudru i pasty waniliowej miksujemy krem. Ostudzony , półkruchy placek skrapiamy sokiem z rabarbaru i układamy na nim odsączone kawałeczki warzywa. Część kremu rozsmarowujemy na rabarbarze i układamy na nim biszkopty. Delikatnie przygniatamy. Wierzch smarujemy cienko kremem. Banany kroimy w plasterki i układamy na około ciasta. Na środku układamy troszkę pokrojonej zielonej galaretki a na to warstwa niebieskiej. Całość możemy przyozdobić resztkami owoców lub dekoracjami z czekolady.
Komentarze