Torcik jogurtowy

0 (0 ocen)

  • 60 min

Wspaniałe połączenie jogurtu ze śmietaną i mandarynkami.

  • 60 min

Składniki:

  • 20 dkg biszkoptów
    200ml jogurtu greckiego
    250ml śmietanki 36%
    2 galaretki pomarańczowe
    2 małe puszki mandarynek
    maliny, truskawki do dekoracji

Torcik jogurtowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopty ułożyć we formie. Mandarynki odsączyć na sicie.
    Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody wystudzić. Śmietankę ubić, wlać galaretki, wymieszać. Mandarynki zmiksować z jogurtem. Wymieszać ze śmietaną, masę wylać na biszkopty. Wstawić do lodówki do schłodzenia. Udekorować malinami i truskawkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy