Torcik galaretkowy "Pianka"

0 (0 ocen)

  • 40 min

Po zrobieniu tego ciasta pianka znika w mgnieniu oka

  • 40 min

Składniki:

  • 2 mleka skondensowane nie słodzone
    4 galaretki o różnych kolorach
    2 galaretki do zalania
    żelatyna
    można dać owoce ( ja pokroiłam w drobną kosteczkę galaretkę)

Torcik galaretkowy "pianka" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 4 galaretki rozpuszczamy w 4 szklankach wody do każdej szklanki dodajemy żelatynę (1 łyżeczkę) i dobrze rozmieszać. Wystudzić.
    1/2 mleka z puszki ubić mikserem i wlać stygnącą galaretkę. Z każdą robić tak samo. Na wierzch można ułożyć owoce i zalać galaretkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy