Torcik dwukolorowy z borówkami

0 (0 ocen)

Pyszny orzeźwiający torcik idealny na letnie dni.

Składniki:

  • Składniki: ( na małą tortownicę o średnicy 17 cm)
     Masa jagodowa:
    • 400g jogurtu naturalnego gęstego,
    • 1 galaretka jagodowa,
    • 1 łyżeczka żelatyny,
    • ok. 100 ml ciepłej wody,
     Masa waniliowa
    • 200g serka waniliowego,
    • 2 łyżeczki żelatyny
    • ok. 100 ml ciepłej wody,
     oraz:
     biszkopty, borówki, listki mięty, trochę startej czekolady i wiórek kokosowych
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Torcik dwukolorowy z borówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę i żelatynę rozrabiamy w ok. 100 ml ciepłej wody, studzimy i miksujemy razem z jogurtem.
    Na dnie i bokach tortownicy układamy biszkopty (ja mocze je wcześniej w galaretce) i wylewamy masę jagodową, możemy wrzucić kilka borówek i odstawiamy aż masa nam stężeje, następnie układamy kilka biszkoptów i przygotowujemy druga masę . Żelatynę rozrabiamy w ok. 100 ml ciepłej wody, studzimy i miksujemy z serkiem waniliowym, wylewamy na biszkopty i odstawiamy do lodówki aż masa całkowicie stężeje. Dekorujemy borówkami, listkami mięty, posypujemy odrobiną startej czekolady, wiórkami kokosowymi. Smacznego !

Porady

Borówki najlepiej poukładać zanim masa całkiem nam stężeje

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować