Torcik cappuccino

0 (0 ocen)

  • 60 min

bardzo go lubię dlatego na naszym stole gości bardzo często

  • 60 min

Składniki:

  • Biszkopt:

    4 jajka
    4 łyżki wody
    ¾ szkl cukru
    ½ szkl mąki pszennej
    ½ szkl mąki ziemniaczanej
    ½ szkl kawy cappuccino w proszku
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    Masa:

    2 śnieżki w proszku
    2 łyżki cappuccino sypkiego
    1 galaretka cytrynowa

Torcik cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić z cukrem. Stopniowo dodawać Żółtak wymieszane z wodą. Dodać mąkę zmieszaną z kawą i proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Podzielić na pół i upiec dwa biszkopty. ( ok. 20-30 min w temp 200C). Po upieczeniu przekroić na pół tak aby wyszły 4 placki.
  • 2. Galaretkę rozpuścić w ½ szkl gorącej wody. Śnieżkę ubić wg przepisu na opakowaniu, dodając cappuccino i tężejącą galaretkę. Placki nasączyć roztworem kawy rozpuszczonej w wodzie z dodatkiem spirytusu. Szybko przekładać placki masą

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy