Torcik cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mała tortownicę (23 cm) wyłożyć herbatnikami. Polać je zaparzoną kawą. 1 i 1/2 szklanki mleka wymieszać z cukrem i cappuccino i zagotować. Budyń rozmieszać w pozostałym mleku i wlać na wrzątek. Gotować, mieszając, do zgęstnienia. Odstawić do przestudzenia.
2.Masło rozpuścić w kąpieli wodnej i wymieszać z żółtkiem. Połączyć z ciepłym budyniem. Przestudzić. Połowę masy wylać na herbatniki. Przykryć warstwą herbatników namoczonych w kawie. Wylać resztę masy i przykryć nasączonymi herbatnikami.
3.Kremówkę ubić z dodatkiem cukru pudru, cukru waniliowego i śmietan-fixu i rozsmarować na wystudzonym cieście. Udekorować perełkami i posypać kawa rozpuszczalną. Ciasto schłodzić w lodówce. Smacznego :)
Komentarze